Verdieping door inzichtkaarten

Er is een vraag of thema die telkens weer verschijnt in je leven. Of een overtuiging die je elke keer weer belemmert. Je wilt het oplossen. Je bent gericht op het resultaat. Maar hoe meer je je best doet, hoe groter het lijkt te worden. Wat gebeurt er als je je vraag, terugkerend thema of overtuiging op een verdiepende (en inspirerende!) manier gaat onderzoeken en minder aandacht schenkt aan het antwoord of oplossing?

Door de jaren heen zijn er vele waardevolle kaartensets gemaakt. Kaarten met stellingen, vragen, informatie en afbeeldingen die je inzicht kunnen geven. Tijdens een inspiratiewandeling maak ik ook vaak gebruik van deze kaartensets. De kaarten blijven een mooi vertrekpunt voor een gesprek of geven een extra verdieping aan het gesprek.

Tijdens het traject ‘Verdieping door inzichtkaarten’ nodig ik je uit om voor een langere periode (1 seizoen, 3 maanden) jouw vraag, overtuiging of thema op een dieper niveau te onderzoeken met behulp van inzichtkaarten.

Je maakt zelf de keuze uit de vele kaartensets die ik heb (zie foto). Je kunt maximaal 3 kaartensets uitkiezen, waar je een kaart uittrekt. Met deze 3 kaarten ga je samen met mij op onderzoek uit.

Welke betekenis geef jij aan de kaarten? Bijvoorbeeld als je de kaart trekt met de stelling: ‘Ik ga nieuwe uitdagingen aan’. Ben je iemand die nieuwe uitdagingen aangaat? Of juist niet? Zou je het wel willen? Of juist niet? Houd iets je tegen? Of past het bij jou dat je liever kleine stapjes neemt? En dat je hiervan geniet?

Hierna gaan we je vraag, thema of overtuiging verbinden met de kaarten. En met de betekenis die je aan de kaarten geeft.

De volgende verdieping is dat ik je aanreik welke betekenis andere mensen aan de kaarten kunnen geven. Met de uitnodiging om hier met een open blik en met respect naar te kijken. Om te blijven onderzoeken.

Verandert je eigen betekenis hierdoor? Ga je anders naar je vraag of thema kijken? Op welke manier blijf je zowel trouw aan jezelf en blijf je respect tonen voor alle andere betekenissen?

En tot slot: tot welke inzichten ben je gekomen? Wat gebeurt er als je meerdere keren in alle rust en vanuit meerdere kanten naar je vraag, thema of overtuiging hebt gekeken? Wat gebeurt er als je volle aandacht aan je vraag, thema of overtuiging schenkt in plaats van je alleen te richten op de oplossing en resultaat?

Het zomertraject ‘Verdieping door inzichtkaarten’ loopt van 20 juni t/m 21 september 2024.

Je kunt het traject individueel volgen (1 op 1 gesprekken). Of in een groepje van 4 deelnemers. Het traject voor groepjes gaat door als er minimaal 3 deelnemers zijn.

Het traject bestaat uit (samen of met het groepje in te plannen):
2x een inspirerend gesprek, 1,5 uur
3x een inspiratiewandeling, 2,5 uur
Locatie: Amerongen (of nabije omgeving)

Kosten zijn:
Traject individueel: 225 euro
Traject groep: 75 euro p.p. (maximaal 4 deelnemers)

Heb je vragen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen! info@inspirerendgesprek.nl. Aanmelden via: https://www.inspirerendgesprek.nl/aanmelden/

Liever eerst ervaringen van andere mensen lezen over Inspirerend Gesprek? Lees ze op mijn website: https://www.inspirerendgesprek.nl/reviews/