Terugblik op de Grietmarkt mei 2024

Op zaterdag 11 mei vond in Amerongen de #Grietmarkt plaats. Het weer had er ook zin in, want het was een schitterende, zonnige dag!

Er waren mooie marktkramen vol met biologische producten en originele kunst en design. Er hing een goede sfeer. Er waren veel bezoekers. Er was muziek, kinderactiviteiten…

En!

Ik stond er tussen 11.00-13.30 uur met een kraampje met een grabbelton voor volwassenen! Rond de 80 personen hebben gegrabbeld. Een envelopje met een gedicht, een citaat, een afbeelding of een vraag. Het raakt mij elke keer weer opnieuw als iemand net die gedicht eruit haalt die een speciale betekenis voor diegene heeft…..

De meeste mensen konden zich herkennen in de vraag, het citaat, enz. En sommige mensen helemaal niet. Ook dat kan een vertrekpunt zijn voor een inspirerend gesprek 😊.

Waarom stond ik er met een grabbelton vol met inspiratie?

Het is waardevol om de tijd te nemen voor inspiratie en verbinding. Inspiratie heeft de kracht om je te raken, om je hart te openen. Inspiratie prikkelt. Nodigt uit. Laat je nadenken. Kan je verrassen. Kan je enthousiast maken. Kan je weerstand laten voelen.

Door de inspiratie uit de grabbelton ontstonden er meerdere mooie gesprekjes. Ontstond er ook een mooi contact met de mensen naast mij in de marktkraam. Ik geloof in kleine stapjes. Die ene glimlach kan juist wel iets uitmaken voor de ander. Een citaat of gedicht kan verbinden. Het hoeft niet allemaal groots te zijn. Een grabbelton kan je heel even terug laten gaan naar de tijd dat je kind was. In het moment zelf zijn, de verwachting wat er uit de grabbelton komt en blij zijn met iets kleins.

Als iedereen 1 stapje zet met die oprechte glimlach, tijd neemt om echt te luisteren naar wat de ander zegt, tijd neemt om jezelf te laten inspireren en daarmee ook vanuit verschillende invalshoeken naar iets gaat kijken, dan kan de wereld iets meer gaan stralen.

Ik ben blij dat ik kan aangeven dat ik ook mag deelnemen aan de Grietmarkt van september! Niet met een grabbelton, maar met weer een ander kraampje waarmee ik hoop te inspireren en te verbinden.

https://www.grietmarkt.nl