Onderhoud

Twee weken geleden heeft onze CV ketel een onderhoudsbeurt gehad. Ik vind het belangrijk dat dit elk jaar gebeurt. De persoon die onze CV ketel onderhoudt heeft veel kennis, blijft zich verder ontwikkelen in het vakgebied en is daarnaast ook nog eens een heel aardig persoon.

Twee keer per jaar ga ik naar de tandarts. Voor elk consult ben ik gespannen. Ik weet dat ik een slecht gebit heb. Iets waar ik niet trots op ben. En daarom/toch vind ik het belangrijk om twee keer per jaar te gaan, voor het onderhoud van mijn gebit. En het is fijn dat we een goede tandartsenpraktijk in de buurt hebben, met lieve en kundige tandartsen (en laat ik ook de mondhygiënisten niet vergeten 😊).

Toen wij nog een hondenbakfiets hadden, bracht ik elk jaar de bakfiets bij de fietsenmaker voor een onderhoudsbeurt. Dit was voor mij belangrijk, omdat ik wilde dat Venz zo veilig mogelijk in de bakfiets zat tijdens onze fietsritjes. De fietsenmaker in Brabant waar we toen woonden, had geen ervaring met bakfietsen. Ze waren wel kundig en namen hun werk serieus. Waren eerlijk over wat ze wel konden en wat niet.

Voor meerdere dingen zijn wij gewend om een onderhoudscontract te hebben. Maar een onderhoudscontact voor je eigen ontwikkeling?

Waarmee onderhoud jij je ontwikkeling?

…

Een manier kan zijn om 1 of meerdere inspiratiewandelingen te lopen. Een moment om tijd te nemen voor zelfreflectie. Een moment om verrast te worden door inspiratie. Een moment om te onderzoeken hoe je heden in het leven staat. Een moment waarbij het draait om jou. Soms luchtig en vrolijk, soms diepgaand en altijd met respect voor wie jij bent.

Tijdens de inspiratiewandeling hoef je namelijk geen perfecte antwoorden te geven. Je mag tijdens een inspiratiewandeling onderzoeken, hardop nadenken, brainstormen. Ook dat hoort bij ontwikkeling. Om vanuit een veilige bedding opnieuw naar je eigen mening, overtuigingen en patronen te kijken. En te voelen wat klopt er (nog) en wat niet. Om vrijuit te kunnen praten, zonder dat je onderbroken wordt. En daar ligt mijn kracht. Om te verrassen. Om veiligheid te bieden. In het luisteren. Vragen te stellen. Om te voelen. Om met volle aandacht aanwezig te zijn, waarbij de wandeling draait om jou.

De inspiratiewandelingen bied ik aan in Amerongen, Rhenen, Elst (Utrecht), Leersum en Doorn. Een wandeling duurt rond de 2,5 uur. De lengte van de wandeling ligt tussen de 2 a 6 km. De kosten van een inspiratiewandeling bedragen 37,50 euro. Zie voor meer informatie: https://www.inspirerendgesprek.nl/gesprekken/inspiratiewandeling/

(De kaart komt uit de kaartenset: Doe er wat aan, van Thea Groeneveld & Willem Wanrooij.)

Met een kleurrijke groet,
Brigitte