(Inspirerende) Gesprekken

In gesprek gaan is een vorm van verbinding. Ergens woorden aan geven. Een gesprek kan de diepte in gaan als er vertrouwen is, een bepaalde rust. Er ontstaat verbinding wanneer er van beiden kanten oprechte interesse is. Als de nadruk ligt op het luisteren. Een gesprek wordt echt diepgaand als ook de spreker luistert. Als de spreker de ruimte krijgt om zowel te spreken als te luisteren naar wat hij/zij zegt. Het proces van vertragen en rust is hierbij belangrijk. Voel je dat het klopt wat je uitspreekt? Zijn het sociaal wenselijke uitspraken of spreek je vanuit je hart? Spreek je uit wat voor jou echt van belang is en wat je bezighoudt?

Inspiratiewandeling

Tijdens een inspiratiewandeling zal ik je uitnodigen om jezelf te openen via inspiratie. Inspiratie heeft de kracht om je te raken, om je hart te openen. Inspiratie prikkelt. Nodigt uit. Laat je nadenken. Kan je verrassen. Kan je enthousiast maken. Kan je weerstand laten voelen.

Daarnaast luister ik en stel ik vragen. Het is aan jou hoe diep je het gesprek wilt aangaan. Het kan namelijk al een hele grote stap zijn dat een gesprek om jouzelf draait. Dat jij zichtbaar bent in het gesprek. Dit kan confronterend zijn. Daarom hou ik van inspiratie, met een vleug humor. Inspiratie en humor kunnen een bepaalde spanning doorbreken.

Lees verder ......

Luistersessie

Het is voor ieder mens van belang om gehoord en gezien te worden. Sommige gebeurtenissen zijn pijnlijk, verwarrend en kunnen diepe indruk op je maken. Hierover praten, je gedachten en gevoelens delen, is helend. Met een belangrijke kanttekening: dat er op die momenten ook daadwerkelijk naar je geluisterd wordt.

Als luistercoach bied ik luistersessies aan. Tijdens de luistersessie is er aandacht voor wat er speelt in jou. De nadruk ligt op het delen van je verhaal. Niet op het vinden van oplossingen. De eerste stap is dat je je gehoord en gezien voelt. Alleen jij weet en voelt wanneer je klaar bent voor een volgende stap.

Lees verder ......

Inspiratiewandeling voor groepen

Ben je op zoek naar een bijzonder teamuitje? Een inspiratiewandeling is ook waardevol voor groepen. Leer elkaar op een andere manier kennen. Het is ook zeker mogelijk om de inspiratiewandeling een specifiek thema mee te geven. Ik vertel graag wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn verschillende startlocaties mogelijk in Amerongen, Elst, Rhenen, Leersum of Doorn, bv. de Tabakschuur in Amerongen, het Wapen van Sandenburg in Doorn en 't Paviljoen in Rhenen.

Lees verder ......

Heb je vragen of wil je graag eerst kort kennismaken, voel je vrij om contact met mij op te nemen.